Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolpStari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
FOTO
VIDEO
NOVICE
POKROVITELJI
PROGRAM

sreda

03.07.2013

21:00

Večerov oder


VEČEROV ODER


Koncert

S prijazno pomočjo:




JAHCOUSTIX & MAKAKO JUMP BAND & MOMAR GAYE (GER, ITA, SEN) • SITI HLAPCI

JAHCOUSTIX & MAKAKO JUMP BAND & MOMAR GAYE (GER, ITA, SEN)
Spremljava: MAKAKO JUMP band (ITA)
Poseben gost: MOMAR GAYE (Senegal)

Dominik Haas (vokal), Fulvio Impellizzeri (bobni), Federico Weber (bas kitara), Andrea Cossutta (kitara), Igor Longhi (klaviature), Gost: Momar Serigne Gaye (vokal) 


JAHCOUSTIX
(GER)
Po pestrem letu 2012, v katerem je skupaj s Shaggyjem izdal singl World Citizen, nastopal na številnih evropskih festivalih, se odzval povabilu nemškega predsednika in se podal na navdihujoče potovanju po Jamajki, med katerim je napisal veliko novega materiala, se Jahcoustix vrača na odre! Letos Jahcoustix praznuje 10. obletnico nastopanja, izdal pa je tudi nov studijski album.

Jahcoustixova mladost je bila bolj nomadska, leta je preživljal v Mehiki, Liberiji, New Yorku, Keniji in Egiptu. Glasbo je odkril v Keniji, kjer je napisal tudi svoje prve pesmi. Z 20 leti se je vrnil v Nemčijo, kjer se je v celoti zapisal glasbi in se odpravil na popotovanje, ki ga je s skupaj z njegovo glasbo popeljalo skoraj po celem svetu. Na prihajajočem albumu Jahcousix svojim oboževalcem postreže z nekompromisnim roots reggaejem. Ideja in pristop k albumu sta povsem drugačna kot poprej. Namesto, da bi snemal s svojim bendom, se je Jahcoustix odločil za sodelovanje s številnimi producenti, da bi tako ustvaril bolj raznolik zvok.

MAKAKO JUMP BAND (ITA)
Makako Jump so tržaški reggae dub in ska party-band, ki že 10 let navdušuje po koncertnih odrih Italije, Avstrije, Švice, Nemčije, Hrvaške in Slovenije. Za sabo imajo več kot 500 koncertov. Igrali so z bendi, kot so B.R. Stylers in Africa Unite. Nanje so vplivali Elvis Jackson, rojaki Ska-j, The Toaster, Ska-P, Alborosie, Gentleman, Peter Tosh in Matisyahu.

V živo združujejo in razveseljujejo publiko s kopico lastnih pesmi in seveda kakšno priredbo modernega skaja in reggaeja. Na koncertni turneji predstavljajo aktualni album Munchies, ki predstavlja nov mejnik umetniškega ustvarjanja skupine. Celovita zmes analogne in elektronske glasbe, harmoničnost zvokov in barv so sad trdega dela in spretnega zvočnega inženirja Nicola Ardessija. 15 komadov albuma MUNCHIES predstavlja uravnoteženo mešanico novega reggaeja, duba, rocka, soula, balkan glasbe in izvrstnega glasu novih pevcev Dr. D-ja, Mr. Happy-ja (Human Beatbox) in častnega slovenskega gosta Tadimana (Siti hlapci). Eksperimentiranje je tako ključna beseda skupine Makako Jump. Med letoma 2002 in 2012 je zasedba dejansko prehodila vse možne poti jamajških glasbenih zvrsti. Stilske posebnosti in prirojena želja po doživljanju novih izkušenj so skupino pospremile na več 500 koncertov od Sicilije do Baltskega morja.  

MOMAR GAYE (SEN)
Gaye se je rodil v Dakarju leta 1975. Po zaključku šolanja se je v celoti posvetil glasbi. Pevec, tolkalist, plesalec na senegalski glasbeni sceni še vedno gostuje po glasbenem svetu. Med letoma 1995/97 je bil drugi na tekmovanju CCF (Francoski kulturni center v Senegalu). Nato je začel igrati na djembe z M. Sena. Posnel je številne CD-je z veterani sardinskimi reggae glasbe, kot so Luke De Vita, Antonello Montalbano, Mamadou Faye in David Foddis.

 

 

SITI HLAPCI

Tadej Tratnik- Tadiman (vokal, tolkala), Beno Soršak (kitara, spremljevalni vokal), Marko Čerčec (klaviature), Samo Pečar (bas), Matej Horvat (bobni)

Glasbeni ansambel SITI HLAPCI, ki v Sloveniji že petnajst let velja za vodilno in najaktivnejšo zasedbo na reggae glasbeni sceni, je izdal te dni svoj tretji album z naslovom Under Jah Sun.

Siti hlapci so nastali leta 1998 pod vodstvom avtorja glasbe, pevca in glasbenika Tadeja Tratnika- Tadimana. Skupina je v prvi vrsti znana po tem, da širi reggae kulturo z živo glasbo na koncertih tako v Sloveniji kot v tujini. Nastopali so na priznanih festivalih kot so Rototom Sunsplash v Italiji, Sziget na Madžarskem, Uprising na Slovaškem, Reggae automn na Češkem, Reggae in Istra na Hrvaškem, Riversplash, Lent ter mnogih drugih dogodkih doma in v tujini.

Siti hlapci imajo bogat glasbeni repertoar, katerega del je izdan v treh albumih. Prvi album Tukaj in zdaj s slovenskimi reggae uspešnicami Vem za kraj in Gospod je moj pastir je izšel leta 2003. Sledil je album Si ti hlapec? (2005) katerega pesmi, kot so Peški cona, Vrzi stran in Ni še pa bo, so bile mnogokrat predvajane po radijskih valovih v Sloveniji in celo na Jamajki. Konc leta 2012 je skupina izdala nov album z naslovom Under Jah Sun, ki je večinoma posnet v angleškem jeziku. Za prvi singel Plamen je bil posnet videospot, ki je bil med drugim tudi na lestvici Mtv Balkan. 

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
 
 
PROGRAM
PO DNEVIH
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
PROGRAM
PO PRIZORIŠČIH
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolp
Stari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
NOVICEFOTOVSTOPNICECenik vstopnicLentaDnevnaNakup vstopnicDruga obvestila
© 2013 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
MediaClinic