Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolpStari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
FOTO
VIDEO
NOVICE
POKROVITELJI
PROGRAM

sobota

29.06.2013

11:00

Ostala prizorišča


MARIBORSKA DVORIŠČA


Živa dvorišča

S prijazno pomočjo:




ŽIVA DVORIŠČA MARIBORA

11.00: OROŽNOVA 7

ZAJTRK S CAROL

CAROL GUTIERREZ

Sestavine, ki jih uporabljamo so življenjski viri, skupnost petih elementov. Preko priprave hrane prepoznamo sadje in zelenjave kot darove Svete Matere Zemlje. Zato jih moramo ljubiti, da bomo dosegli popolno realizacijo rituala kuhanja. Pridite vsi, (o)hranimo se skupaj !

Kulinarična delavnica

 

11.00: GOSPOSKA 28

VINTAGE TRŽNICA

Vintage Vikend               

Vintage Vikend je pionir slovenske vintage scene! Je projekt, ki je s svojimi nostalgično obarvanimi dogodki v Slovenijo prvi prinesel evforijo vintage in second hand mode.             

Tržnica

 

11.-19.00: GOSPOSKA 11

ŽIVA KNJIŽNICA

MKC Maribor

Živa knjižnica deluje kot katerakoli druga knjižnica, pa vendar, v Živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Bralec ali bralka je lahko kdorkoli, ki se je pripravljen/a soočiti z lastnimi stereotipi in predsodki in je pripravljen/a na izkušnjo - branje, ki ne traja več kot 45 min.

Projekt

 

16.00-22.00: ROTOVŠKI TRG

ŽIVA TRŽNICA

Živa tržnica vabi na svojevrstno umetniško in obrtniško izkušnjo. Tržnica bo prizorišče prodaje unikatnih izdelkov, predstavitev veščin in spretnosti obrtnikov ter delavnic za vsakogar.   

Prodajna tržnica

 

17.00: SLOVENSKA 13

BOŽENA UP-CYCLE

Božena Blanuša

Stari odsluženi predmeti se lahko z malo domišljije spremenijo v nekaj »novega« in spet uporabnega. Lahko so nova miza v praznem stanovanju, tepih … Lahko so pa preprosto dekoracija in izraz divje ustvarjalnosti.

Delavnica

 

17.00: UL. KNEZA KOCLJA 6

KREATIVNI BUM NA PRODAJ IN HAIKU

Nadja Dodlek

Ponedeljek - en bonbon, torek - en bonbon, sreda - en bonbon, četrtek - en bonbon, petek - en bonbon, sobota - en bonbon in o, la la - nedelja – še en bonbon .) mmmmmmmmmm, njami njam.)

Prodajni atelje

 

18.00: ROTOVŠKI TRG

RASTEMO S KNJIGO

Mariborska knjižnica

Predstavitev

 

18.00: OROŽNOVA 7

SANJALNI KOVČEK

Nadja Dodlek

Poglej, poglej!
Ohohooo, odprt sanjalni kovček!
Sanje plavajo na nitkah!
Hmmm, so to morda tvoje sanje?
So to sanje nekoga, ki te ima rad??
Ali so to sanje tistega, ki ga ljubiš???
... Psssssssst! Počaaasi, previdno, po prstih
Prižgi svojo čarobno svetilko in ...

Instalacija

 

18.00: LEKARNIŠKA 3

KAM ODHAJAŠ?

Sašo Završnik

Slikarstvo razumem kot proces samorefleksije. Likovna izrazila so ključ do moje podzavesti, v kolikor se njene skrivnostne podobe materializirajo na slikarsko platno. Poti se prepletajo ... Rdeča nit mojih slik je minljivost.

Razstava

 

18.00: OROŽNOVA 7

STOPINJE MESTA

MISC Infopeka Kritičen in pronicljiv sprehod po mariborskih ulica za mlade in mlade po srcu. Poleg tipičnih značilnost Maribora, vam bomo pokazali še tiste, bolj prikrite, ki po navadi niso predstavljene s strani turističnih organizacij, a so vendar za mesto zelo pomembne. Ne zanimajo nas le lepe zgodbe, temveč resnične in vsakodnevne, tiste, ki se tkejo v mestu.

Vodeni ogled mesta

 

18.00: ROTOVŠKI TRG

RASTEMO S KNJIGO

Mariborska knjižnica

Predstavitev

 

19.00: UL. KNEZA KOCLJA 6

PRIPOVEDOVANJE LJUDSKIH PRAVLJIC               

M. Juvan, M. Lozar, A. Lujič

Pripovedi ljudskih pravljic za odrasle
Sreča in usoda. širne poljane večnosti
Ljudsko pripovedniško izročilo nas bo popeljalo skozi tri raznolike zgodbe, katerih skupna nit se vije ob večnih vprašanjih sreče in usode, sicer tudi skupne teme letošnjega Svetovnega dne pripovedovanja zgodb (World Storytelling Day).

Pripovedništvo

 

20.00: KREKOVA 1

PSIHA, PREDSTAVA

Gledališka šola Prve gimnazije

V malo poznani Molièrovi drami Psyche je predstavljena mitološka zgodba o ljubezni med bogom Amorjem in smrtnico, kraljevo hčerko Psiho. Mladi igralci Gledališke šole Prve gimnazije Maribor so igro aktualizirali z lastnimi monologi, ki so smiselno in premišljeno vpeti v osnovno zgodbo. V njih se na sodoben način lotevajo večnih tem, kot so odnosi med materjo in sinom, očetom in hčerjo, med sorojenci, prijatelji ter večnim tehtanjem med usodnostjo in naključjem človeških življenj.

Predstava

 

 

21.00: OROŽNOVA 7

POLIGON ZNANJA. OPEN STAGE Z THE MAD ONES

Študentje FERI-ja

The Mad Ones je mariborski band, ki je nastal jeseni 2012. Njihov zvok je težko umestiti v žanrske okvirje. Je nekakšna mešanica rock in blues kitarskih riffov, dopolnjenih s hip hop ritmi. Subtilno se pojavljajo tudi elementi soula in funka. Glasbene podlage dopolnjujeta vokalist in reper, čigar besedila se ukvarjajo s problematiko iskanja mesta posameznika v dekadentni in apatični družbi.

Open stage za vse

 
Obišči spletno stran
FACEBOOK
 
 
PROGRAM
PO DNEVIH
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
PROGRAM
PO PRIZORIŠČIH
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolp
Stari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
NOVICEFOTOVSTOPNICECenik vstopnicLentaDnevnaNakup vstopnicDruga obvestila
© 2013 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
MediaClinic