Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolpStari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
FOTO
VIDEO
NOVICE
POKROVITELJI
PROGRAM

sobota

29.06.2013

19:30

Jurčkov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




OMNIBUS KANTFEST 2 (CRO, SLO)

ZVONKA OBAJDIN

Zvonka Obajdin (vokal, kitara), Aleksandra Dokmanović (kitara)

Zvonka Obajdin je kantavtorica iz Zagreba, ki ustvarja od leta 2009. Njene pesmi odlikujejo intimna, poetična besedila, ki se nežno zlivajo z melodijo. Nastopa v klubih v in okoli Zagreba, pri čemer je še posebej potrebno omeniti nastopa na Kantfeste v Rušah leta 2011 in 2012, ko je osvojila Bronasto kanto. 

Od leta 2011 igra z bendom po imenu Svemir. Jeseni 2012 so izdali svoj prvenec, ki si ga lahko brezplačno snamete s strani http://svemir.bandcamp.com/. Album je prejel izvrstne kritike in je bil uvrščen med top 10 albumov v letu 2012 na nekaterih regionalnih glasbenih portalih in lestvicah. 

Poleg svojega repertoarja se je Zvonka v letu 2013 lotila še projekta Bistro na rubu šume, katerega cilj je na 4 kompilacijah predstaviti avtorsko sceno v regiji. Prva kompilacija je izšla 01. 05. 2013, za julij je načrtovana naslednja. Kompilacija si lahko brezplačno snamete s strani: http://bistronarubusume.bandcamp.com/, na njej pa je tudi ena pesem benda Svemir.

 

MARKO GROBLER

Rojen 9.5.1970 v Mariboru. Po študiju anglistike in germanistike v Mariboru in Grazu, in različnih glasbenih poskusih, si služi kruh kot profesor nemščine na Škofijski gimnaziji v Mariboru. Vse bolj pa se posveča glasbi, s katero se sicer ukvarja že od srednješolskih let naprej. 

Po sodelovanjih v različnih glasbenih zasedbah je  leta 1999 ustanovil skupino Ezl ek s katero je izdal CD »Hitim zgubljen skoz' mesto«, po razpadu skupine pa nadaljuje samostojno glasbeno pot. Kot avtor glasbe in besedila, ter kot izvajalec je dvakrat sodeloval na Festivalu šansona. Trikrat  je nastopil na Kantfestu - kantavtorskem festivalu v Rušah in prejel 1., 2. in 3. nagrado. S svojo skupino je bil reden gost Festivala Lent, Borštnikovega srečanja, igral in pel je na Večerih Šansona v Cafe Teatru, in drugih festivalih, koncertih in prireditvah po Sloveniji. Oktobra 2006 je nastopil na povabilo Zorana Predina na Globokih grlih v Križankah, ki so bila v znamenju kantavtorjev in trubadurjev, lani pa na mednarodnem večeru šansonov »La vie en rose« v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Napisal je  glasbo za dokumentarni film Mariborska dvorišča. Že več let sodeluje s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom. Plod tega sodelovanja je monografija o Prekmurju in zgoščenka z naslovom »Občutek za veter«. Ustvaril je glasbo za lutkovno igro Dušana Šarotarja »Mali Ribič« v izvedbi Lutkovnega gledališča Jože Pengov in prispeval glasbo  za dokumentarni film »Občutek za veter« režiserke Maje Weis. Aprila 2011 je izdal prvo samostojno zgoščenko z naslovom Iz dneva v dan pri založbi Celinka. S svojo zasedbo, v duetu s harmonikašem Janezom Dovčem ali sam, redno nastopa na različnih festivalih in drugih  koncertnih prizoriščih v Sloveniji (festival Godi bodi, festival Lent, festival Musica v Rogaški Slatini).

 

PETER ANDREJ

Je pesnik in pevec, glasbenik in glasbeni producent. Maestro Bojan Adamič je na zavihek “Pohorskih poti”, ki so leta 1994 izšle na kaseti, kasneje, leta 2003 pa še na istoimenski plošči, napisal: “Zelo težko se bo poslušalec odločil, da bi s pritiskom na gumb zaustavil valovanje in izžarevanje te melanholično, mehko božajoče glasbe, katere edina napaka je ta, da se prekmalu konča”.

Ena bolj “zadnjih”, avtorska plošča »Libero« (Klub KU-KU, 2009 - producent Drago Mlinarec) je požela odlične kritike. Jure Potokar v reviji POLET: 23 /junij: ..Prav ta spremljevalna zasedba, ki daje glasbi ravno pravo količino rockovske energije in hkrati tudi bolj prefinjenih zvočnih poudarkov s kontrabasom, čelom in Hammondovimi orglami, je morda najbolj zaslužna, da je nova plošča Petra Andreja nedvomno njegova najboljša doslej in da se lahko enakovredno kosa s tistimi petimi ali šestimi tovrstnimi domačimi ploščami, ki so postale klasike za vse čase.

Od leta 2003 je producent mednarodnega Festivala kantavtorstva Kantfest. Od leta 2008 ob pomoči najboljših slovenskih pripovedovalk ustvarja Festival Pohorska pravljica, ki obuja in raziskuje pripovedovalsko in pravljično dediščino v povezavi z naravo. 

Oglej si video

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
 
 
PROGRAM
PO DNEVIH
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
PROGRAM
PO PRIZORIŠČIH
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolp
Stari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
NOVICEFOTOVSTOPNICECenik vstopnicLentaDnevnaNakup vstopnicDruga obvestila
© 2013 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
MediaClinic