Get Adobe Flash player
Prodaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolpStari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorSpremljevalne prireditveŠportUlično gledališčeŽiva dvorišča
VSTOPNICE
PRIZORIŠČA
INFO
PROGRAM
FOTO
VIDEO
NOVICE
POKROVITELJI
PROGRAM

sobota

29.06.2013

16:00

Mestni park

Delavnice

ART KAMP & PARK DOŽIVETIJ

UTRIP KULTUR – festival družboslovja in kultur

Organizatorka: Tina Jagodič

V UTRIPU KULTUR spoznajte glasbo, igre, jezik, ples ter tradicionalne obrti sveta in Slovenije. Vstopite v svet ustvarjalnosti, obarvan s kulturami sveta in tradicijo. Večere vam bodo popestrili mednarodni gostje ter folklorni umetniki, sodelujoči na Folkartu. Z njimi se boste lahko fotografirali in celo zaplesali.

Ne spreglejte bogatega Mednarodnega sodelovanja in pestrih Svetovnih pravljic.

 

ETNO MOJSTROVINE IN ETNO GLASBILA

21. VI. – 6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Spoznajte nastajanje tradicionalnih izdelkov po svetu. Vsak dan nekaj drugega, novega iz daljnih krajev. S pomočjo lastne ustvarjalnosti izdelajte avtentične predmete z vseh koncev sveta (polstenje, Henna tattoo, pirografija, tkanje, makrame …). Pri nas se seznanite z glasbo Slovenije in sveta, in si izdelajte preprosta tradicionalna glasbila. Zaigrajte na izbrano glasbilo in se z njegovimi zvoki predajte vzdušju daljnih dežel (kalimba, rainstick, zurle, tolkala …).

Bruno Planinc, Barbara Ciglar, Zlatka Kalamar, Zavod Izis, Ivana Kočevar, Breda Ramšak, Natalija Kukec, Mateja Kuhar, Lana Erlač, Andi Podlesnik, Zavod Ekoalt Vindol , Janja Repina Potočki, Sašo Potočki, Vojo Veličkovič, Metka Stergar, Andi Podlesnik

 

ZAKLADI SLOVENIJE

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Kadar potujemo in spoznavamo svet, ne smemo pozabiti od kod prihajamo, kaj znamo in kakšna bogastva imamo doma! O tem vas bodo poučili predstavniki različnih muzejev v prisotnih zgodovinskih, arheoloških in rokodelskih delavnicah. Na zabaven način spoznajte slovensko tradicionalno obrt, kulturno dediščino in kanček zgodovine.

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije; Milena Antonič, Vlasta Čobal Sedma; Slovenska komisija za Unesco, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož; Metka Stergar; Muzej na prostem Rogatec; Natalija Polajžer, Bojana Romih, Matjaž Kitak, Vida Antolinc, Irena Roškar, Zdenka Pulko; Zavod Skrita Energija, Anika Kolar, Nataša Dobre

 

IGRE SVETA

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Na igriv način se sprehodite čez zemljevid sveta in se seznanite z razumevanjem daljav in razdalj med državami in kontinenti. Prav vsaka kultura ima svoje igre in igrače, ki radostijo in izobražujejo. Na delavnicah izdelovanja preprostih igrač in predstavljanja iger, tako namiznih, pustolovskih kot tudi miselnih, boste spoznavali kulture različnih delov sveta.

Zavod MARS Maribor Violeta Jolić, Vojka Miklavc, Staša Štajnpihler in Lana Erlač; Eva Petan

 

LJUBEZEN NA KROŽNIKU – kuhinja z dušo

Organizatorka: Tina Jagodič

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Kulture pripravljanja hrane in zdravega ter etičnega prehranjevanja se boste lotili v kuharskih delavnicah z Danilom Ivanušo – Okuspokus!

Kulinarične čarovnije. Med vikendom vas bo razveseljevala delavnica »Kuhanje je tudi za odrasle« pod taktirko Mihe Petrija. Seznanili se boste s kulinariko različnih kultur in med drugim spoznali Bonton pri mizah sveta. Na stojnicah se bodo predstavili ponudniki najrazličnejših specialitet (olja, posebne slaščice, mednarodne kuhinje in drugi).

Danilo Ivanuša – Okuspokus, Miha Petri, Zelena Direktiva, Piranski Brancin, Divja Hrana, Matjaževa kuharija, Vegansko društvo Za živali, Cup Cakes, Eko 365, Zeliščarstvo Korina, Masala, Makrobiotika v vsakdanjem življenju

 

UMETNOST ZORI – festival likovnih umetnosti

Organizatorka: Alja Krofl

»Umetnost zori« mlade po srcu prebuja s pomočjo sveta vizualnih umetnosti. Na zeleni jasi odpira vrata domišljiji, daje možnost preizkušanja v umetniških tehnikah z vodenjem izkušenih mentoric in mentorjev. V okolju, polnem navdiha, lahko ustvarjate iz naravnih in recikliranih materialov, rišete in slikate s paleto mavričnih barv, oblikujete glino, les in kamen, skozi objektiv ujamete podobe in si na svoj pričarate prostor brezčasja. Umetniška dela lahko postavite na ogled in dotik v galerijo pod drevesi.

 

MALA LIKOVNA

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Rišite, slikajte, packajte, gnetite, sestavljajte, odtiskujte, ustvarjajte umetnine vseh barv in oblik. Igrajte se z lesenimi kockami, gluhim telefonom, akvarijem, tipalnico ... na jasi pod belimi drevesi je mala LIKOVNA prijeten in radoživ kotiček za vaše malčke.

Andreja Kuhar, Suzana Jovič

 

GRAFIKA

27. VI.–30. VI., 16.00–20.00

Linorez, kolažni tisk, sitotisk in monotipija so grafične tehnike, ki jih lahko ustvarite v delavnici. Izdelajte si grafično knjigo, tiskajte na različne podlage in predmete.

Marija Toure, Gašper Žerjal

 

KAMEN

29. VI.–30. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Izdelovali boste manjše skulpture in obeske za ogrlice iz kamna. Preizkusite se v klesanju, piljenju, brušenju kamna in izdelek naoljite za lepši končni videz in impregnacijo.

Mario Kranjc, Sebastjan Arnuš

 

MOZAIK

29. VI.–30. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Kamen na kamen palača, košček ploščice na košček pa mozaik vseh oblik, barv in motivov.

Eva Petan, Aleksandra Arsič

 

ZLITJE Z NARAVO - UGM

29. VI.–30. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Sooblikovali boste skupinsko postavitev po vzoru razstave Marka Pogačnika v Umetnostni galeriji Maribor. Vsak udeleženec bo ustvaril element, ki predstavlja zrak, zemljo, ogenj ali kovino. S tem se boste približali izkušnji in razumevanju ter umetnikovemu celostnemu dojemanju Zemlje. Skupinsko delo bo povezalo obiskovalce različnih starosti, ki bodo prispevali k postavitvi Zlitja z naravo.

Brigita Strnad, Irena Pamič

  

SEJEM USTVARJALNIH

21. VI.–6. VII., 10.00–20.00

Glina: hladno skozi prste nam spolzi glina, pregneteno oblikujemo v želeno formo. Naj bo skodelica, kip ali abstraktna podoba, vse je dobrodošlo, ko je srce ustvarjalca veselo.

Ana Haberman (Tri luknje), Atelje Lorna & Črtomir

 

ILUSTRACIJA

21. VI.–6. VII., 10.00–20.00

Stopite v svet pravljice, govorečih živali, čarobnih rastlin in otroške igrivosti.

Iva Trstenjak

 

 

KREAKCIJA – delavnice izdelovanja in oblikovanja

Organizatorka: Vesna Gomboc

Kreirajte, dizajnirajte in še enkrat predelajte še ne in že uporabljena oblačila, okrasne predmete iz omar, kleti in iz narave. Šivajte, barvajte in kreativno osvežite, kar vam pride pod roke. V Kreakciji spodbujamo ideje, dodajamo nove vrednosti in inovativno predelujemo uporaben in domišljijski svet.

Za vas smo reciklirali in predrugačili tudi ideje in zamisli ter sklopu dodali novosti delavnic, kjer si skicirate svoje oblačilo, ga sešijete v delavnici ART OBLIDEJA. S predstavitvijo oblačil se boste seznanili na modni reviji MOJA EKO OBLEKA. Preden se odpravite na Kitajsko, pa obiščite še MINI ČAJNATAUN in se pridružite delavnicam »kajtipačpaše«.

Na stojnicah MALEGA KREAKTIVNEGA SEJMA lahko uživate ob predstavitvenih delavnicah mojstrov unikatnih izdelkov.

Ves čas festivala bo najmlajšim obiskovalcem na voljo dizajniranje TREŠART KAMP GRADIČA – trash igralnega ambienta v urbanem okolju, ki je nastal z idejo in rokami izurjenih predelovalcev trash umetnosti delovne skupine Trash dizajn.

 

 

NAKITARNICA

25. VI.–2. VII., 16.00–20.00 in 4.VII.–6.VII., 10.00–13.00

Povežite gumbe, zlepite papir, oblikujte žico, sešite blago, nanizajte perlice ali pa se okitite z darovi narave. Okras je vaš polepšan stas.

Jana Govedič, Biljana Mujovič

  

MINI ČAJNATAUN

26. VI.–30. VI., 16.00–20.00 in 1.VII.–3. VII., 10.00–13.00

Kaj lahko naredite iz starih kaset, poškodovanih knjig …? Marsikaj! Zato le hitro k nam, da se vam utrne kakšna zamisel, potem pa veselo na delo.

»Kajtipačpaše!«

Nataša Berk & Any Berkway

 

ART OBLIDEJA

29., 30. VI., 16.00–20.00

Vživite se v slavne modne kreatorje in pripravite svoj katalog oblačil. Od ideje preko skice do kataloga.

Sanja V Design: Sanja Veličković

 

»MOJA EKO OBLEKA« modna revija

29. VI., 18.00

Mladi modni oblikovalci se bodo predstavili kot modeli v lastnoročno izdelanih kreacijah. Sprehodili se bodo med drevesi in nam pokazali realizirane ideje, ki so nastale v domačih delavnicah. V primeru dežja se modna revija prestavi na naslednji dan.

● Vulcano models

 

 

MALI KREAKTIVNI SEJEM

21. VI.–6. VII., 10.00–20.00

Sprehodili se boste med izbranimi, domačimi, inovativnimi razstavljavci nakita … Spremljali bodo vaše igrive prste v srečanju z njihovo obrtjo.

JANČINakit – Janja Nekrep, MUCAMACA – Manuela Škorjanec, LUŠKARIJE BOUTIQUE & ART SHOP – Maruša Domjan, UNIKA NAKIT –Urška Ritlop, VIKERLI - Ljubezen do filca – Viktorija Pirjevec, KATAKA lesen nakit – Katja Mijajlović, IRIS A.C. ilustracije, ŠPELCE, LART unikatni nakit – Lana Erlač, UMAJANA STYLE – Jana Umek, MAČKETINA – Tina Hlevnjak, PIKARIN – Lucija Lilić Medved s.p., PRO-BIZ D.O.O, BLANUSHA UPCYCLING – Božena Blanuša, MINI ČAJNATAUN - Nataša Berk & Any Berkway, MISONA – Simona Kenda, VOOLINA – Mateja Kuhar s.p., KVIČKE KVAČKE - Teja Pintarič, BAJKE – Iva Trstenjak, IZZARA – Alenka Vogrinec, METULJČEK CEKINČEK - Mojca Kac, Sandra Kaiser

  

BRALNA PLAŽA – literarna zabava

Organizatorka: Vesna Gomboc

Bralna plaža podarja bogastvo zapisane besedne dediščine vseh literarnih zvrsti doma in po svetu. Knjige lahko prebirate, lahko pa jih tudi zamenjate v KNJIŽNI BOLHI. S pomočjo pravljic lahko občutite tudi svoje telo v različnih vajah joge za otroke in odrasle JOGA MAVRICA.

Letos prvič vabljeni na MALI KNJIŽNI SEMENJ, kjer se predstavljajo založbe z literarnimi popoldnevi in ustvarjalnimi delavnicami. Pripovedovanim pravljicam boste prisluhnili na VESELIH PRAVLJIČNIH POČITNICAH, v tem poletju celo ves čas festivala. Vsem, ki želite ustvariti svoje zgodbe, predlagamo sprehod do stripovskih delavnic STRIPOTEKA in druženje na novo pridobljenih literarnih delavnicah BESEDNICE OBLIK. Osvežitev Bralne plaže se zgodi V ČASU KRATKIH ZGODB, kjer boste poslušali pravljice in lutkarili v lutkovnih poustvarjalnicah. Za vse, ki želite več, pa kot nalašč POLETNA LUTKOVNA ŠOLA, kjer vam bodo zaupane skrivnosti o animaciji lutk.

Lučka Krašovec, Mateja Pačnik

 

MALI KNJIŽNI SEJEM

21. VI.–6. VII., 16.00–20.00

Dobrodošli na Malem knjižnem sejmu, kjer bo ves čas festivala potekala predstavitev založb z literarnimi popoldnevi in ustvarjalnimi delavnicami ter prodaja knjižnih novitet.

Bukvarna Ciproš, založba Litera, založba Obzorja, založba Ara, založba Feliks, založba Pivec, založba Aristej, založba Sanje

 

ČAS KRATKE ZGODBE

26. VI.–30. VI., 16.00–20.00

Potopili se boste v branje pravljic in poslušali, kaj pravijo pravljični junaki. In ne samo to, v lutkovnih poustvarjalnicah bodo celo stopili med vas.

Nika Arnuš, Andreja Štancer

  

 

IZZIV – IZUM - festival naravoslovja

Organizator: Mišel Vugrinec

IZZIV – IZUM vas popelje od neznatnih, a zanimivih stvari onstran leč mikroskopov vse do zvezd. Izziva vas, da se preizkusite v vlogah modelarjev, tehnikov, fizikov in znanstvenikov, nadebudnih biologov, zapackanih kemikov ali sanjajočih astronomov.

Letos ne spreglejte popularne vsebine, ki podira rekorde v številu izdelkov. Letos je pripravljenih še več načrtov za izdelke, ob letalih boste leteli še s helikopterji, splavali ladjice in ustvarjali iz kartona s sistemom MAKEDO, vse skupaj pa zaključili s pravim letalskim mitingom.

 

EKSPERIMENTALNI KOTIČEK

21. VI.–5. VII., 16.00–20.00

Interaktivna razstava eksperimentov s področja fizike in tehnologije bo obiskovalcem omogočila vpogled v naravne zakone in aplikacije znanstvenih dosežkov v vsakdanji tehnologiji na zabaven in igriv način. Med vikendi se na temo eksperimentov odvijajo tudi fizikalne delavnice.

Center eksperimentov Maribor, Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike

 

FIZIKA

29. VI.–2. VII., 16.00–20.00

Letos se pri fiziki seznanjamo z vprašanjem, kako so se razumevanja narave lotili veliki fiziki. Odgovor je morda presenetljiv – z opazovanjem narave. Poskušali se boste poistovetiti z njihovim radovednim raziskovalnim duhom v delavnicah matematika narave – zlati rez, spoznavali boste zakonitosti plovnosti z izdelavo preprostih plovil in še in še ...

Društvo Nova akropola

 

MODELARSTVO IN TEHNIKA

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Žeblji, kladiva, škarje, lepila … in nastane … ladjica, zmaj, letalo, helikopter, periskop in še marsikaj drugega. Mladi radi ustvarjajo z orodji in zato jim namenjamo razširjena delavnica malih mojstrov, kjer bodo mojstrovali v dopoldanskem in popoldanskem času. Kot prejšnja leta, tudi letos poudarjamo recikliranje in uporabo odpadnih materialov.

Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM – oddelek za tehniko, Blaž Rošer

 

MAKEDO MODELARSTVO

25. VI.–5. VII., 16.00–20.00

Po lanskoletnem uspešnem ustvarjanju iz kartona se tudi letos lotevamo velikih, majhnih in srednje velikih izdelkov in instalacij po načrtih ali kar po navdihu, s pomočjo Makedo sistema.

Društvo Mariborski raziskovalni studio – Igor Kovačič, Tamara Kotnik

 

VERIŽNI EKSPERIMENT

26. VI.–5. VII., 16.00–20.00

Letos naravoslovni del dobiva še dodatno dimenzijo. Pod rokami dveh strokovnjakov bo nastala tehniško-umetniška instalacija, ki bo služila tudi kot nosilec verižnega eksperimenta, katerega boste lahko sooblikovali pri razvijanju ali pa samo občudovali ob zagonu, ki bo na sporedu vsako polno uro.

Primož Oberžan, Borut Popenko, Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike

 

KOLESARSKA DELAVNICA

22. VI., 27.VI. –29. VI., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Na kolesarskih delavnicah si bo mogoče brezplačno popraviti in kreativno predelati kolo, pa tudi pridobiti nova znanja in veščine.

Mariborska kolesarska mreža

 

KLEPET Z ŽIVALICAMI

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Vsebina je namenjena spoznavanju ogroženih vrst živali, ki si jih prevečkrat predstavljamo s predsodki, ohranjanju biotske raznovrstnosti, informiranju in osveščanju o obveznostih lastnikov hišnih ljubljenčkov …

Zveza prijateljev mladine Maribor

 

IGRE, ČUTENJE IN DRUŽENJE V NARAVI

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Tudi v naravoslovnem kotičku bomo poskrbeli za igro in potrebe najmlajših tačas, ko se bodo očetje in dedki ukvarjali z raziskovanjem naravoslovnih ved. Mladi se boste preizkusili v igrah, ki bodo poskrbele za zabavo, urjenje natančnosti in potrpežljivosti ter spodbujanje skupinskega dela, prav tako pa bomo izdelovali razne pripomočke za zabavo v naravi. Naučili se boste uporabljati svoje čute, kar je pogoj za čutenje in razumevanje sveta okoli sebe - s pomočjo poti za boso hojo, škatlami s skritimi predmeti, dišečimi kozarčki in slepo potjo.

Zveza prijateljev mladine Maribor 

 

NARAVOLJUBJE – festival vsebin s področja ekologije in dela z rastlinami

Organizator: Mišel Vugrinec

Lanskoletna novost v Art kampu letos nudi informacije in znanja o naravnem bogastvu – vodi. Čakajo vas vsebine, zanimive tako za mlade kot starejše obiskovalce: posredovanje znanja o pravilnem delu z zemljo in rastlinami v vrtnarskem oddelku in pravilno opazovanje zelenega bogastva okoli nas v divjem vrtnarskem oddelku.

Letos je osrednja točka naravoljubja čisto prava »jurta«, okoli katere se bodo vrtele vse naše vrtnarske in ekološke vsebine. Tudi letos nas obišče Dario Cortese, v delavnicah iskanja užitnih divje rastlih rastlin vam bo pokazal, po kateri hrani nehote hodimo. Da pa boste na vso miganje v naravi pripravljeni, smo tudi v naravoljubju pripravili razgibalne vaje z žonglerskimi delavnicami.

 

VRTNARSKI ODDELEK

21. VI.–5. VII., 16.00–20.00

Res poznamo rastline dovolj dobro, da si lahko hrano pridelamo na vrtu, če bi se nam že to zahotelo? Babice so to vedele, mi pa tega verjetno ne vemo več. V vrtnarskem oddelku se boste spoznali z rastlinami, njihovim življenjem in njihovimi potrebami ter pojmom in prakso permakulture. Kako rastlino posejati, presaditi, negovati in pridobiti semena za nove rastline, vse to boste spoznali z izkušnjo vrtnarskega dela.

Društvo Aktiviraj se – permakulturne delavnice (21. VI.28. VI.), Društvo Varuhi semen – Kalinčkove delavnice (29. VI.5. VII.)

 

RECIKLAŽNI ODDELEK

29. VI.–5. VII., 16.00–20.00

V reciklažnem oddelku se boste poučili o smeteh. Ne ravno najbolj čista vsebina, res, a zelo pomembna, če se želimo čez 20 let prebujati drugje kot na smetišču. Zelo poseben in zabaven smetnjak bo poskrbel, da boste v njega z veseljem zmetali vse smeti, ki sodijo vanj. Še več, smeti boste poiskali še pri sosedu. Izdelali boste tudi kakšno uporabno stvar – iz vrečk npr. uporabne in lepe dežne plašče.

Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike, Anita Škrlec

 

ŽONGLERSKE DELAVNICE

29. VI.-6. VII., 16.00–20.00

Ker se je potrebno pred delom v naravi tudi razgibati, bomo pri naravoljubju poskrbeli, da se boste razgibali in zabavali hkrati. Okoli jurte boste izdelovali žonglerske pripomočke in se učili osnov žongliranja s keglji, krogi in diabli. Ne bo pa manjkalo majhnih in velikih milnih mehurčkov.

Zavod Kultivacija – Anja Lešnik, Matej Kramer

 

 

KORENINE SRCA – socialno-humanitarni sklop

Organizatorka: Vesna Gomboc

KORENINE SRCA so zaklad, notranje bogastvo ljudi. S svojim delovanjem pomagajo in spodbujajo tam, kjer je doprinos humane kulture najbolj potreben.

Korenine srca predstavljajo humanitarne in prostovoljne nevladne organizacije s področja sociale, zdravja, vzgoje in izobraževanja. Organizacije vam bodo svoje neprecenljivo delovanje približale ustvarjalno in edinstveno, in s tem prispevale k ozaveščanju o vrednotah in pravicah, ki nam bogatijo življenja in odnose med ljudmi. Vabijo k sodelovanju in ustvarjanju možnosti za rast srčne kulture v nas in za vsakogar.

Poizkusili se boste v gibalnih ovirah, vožnji z invalidskim vozičkom in v metanju na koš iz invalidskega vozička, v risanju z usti ali nogami, igrali boste namizne igre, ki jih lahko igrajo slepi in slabovidni ljudje. Učili se boste znakovnega jezika in enoročne abecede. Spoznali boste taborniške dejavnosti, šege in običaje ter videli, kakšna je gasilska oprema in kako težko je v resnici gasiti požar. Vadili boste oživljanje nezavestne osebe ter pospremili medicinsko odpravo na Maldive ter se sprostili ob številnih medgeneracijskih ustvarjalnih delavnicah. Obljubljamo tudi literarne in glasbene popoldneve.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija, Ambasadorji upanja, Slovenska filantropija, Društvo Salezijanski mladinski center Maribor, Ozara Slovenija – delovni center Maribor, Materinski dom in Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, Dom upokojencev Danice Vogrinec, Dom starejših občanov Tezno, Medobčinsko društvo Sožitje, VDC Polž, Center za socialno delo Maribor - Materinski dom Maribor, Svetovalnica za žrtve nasilja in zlorab Maribor, Društvo gluhih in naglušnih Podravja, Združenje DrogArt, Društvo študentov invalidov Slovenije, Svet invalidov MOM, Društvo tabornikov XI. SNOUB Maribor, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Maribor, Prostovoljno gasilsko društvo Pragersko, Center za pomoč mladim, Center za državljansko vzgojo, Dom pod gorco d.o.o., Društvo študentov medicine Maribor, Zavod za usposabljanje Janeza Levca Delovna enota Dom, PETKO, računalniški tečaji za osebe s posebnimi potrebami in starostnike, Mariborska raziskovalna agencija, ZOOPI, Zavod za otrokom in okolju prijazno igro, Društvo paraplegikov severne Štajerske – Maribor, Center za usposabljanje delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic, Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, Zavod 13, ZUDV Dobrna, ŠENT - CDZS Podravska regija –enota – ŠENTLENT, MISC Infopeka, Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo

 

V letošnjem letu je v ospredju programa sodelovanje z invalidskimi organizacijami. Izpostavljamo naslednje dogodke:

 

NEDOTAKLJIVI – FOTOGRAFSKA RAZSTAVA

21. VI.–6. VII. , 10.00–20.00

Nedotakljivi je fotografska razstava, ki z realistično noto prikaže optimistične zgodbe na prvi pogled pomanjkljivega telesa, vsakdanja opravila in športne strasti. Nihče od predstavljenih na fotografijah ne toži nad igro usode, ampak slednjo izrabi kot prednost in posebnost. Kljub temu, da zavoljo svoje posebnosti počnejo navidezno zgolj vsakdanje stvari, so nedotakljivi in večni zmagovalci, med njimi so Gal Jakič, paraolimpijec Darko Djurič in štajerski talent Ana Karneža.

Zavod 13, Petra Greiner, Rene Gomolj

 

 

RAZSTAVA »SEM PROSTOVOLJEC«

21. VI.–6. VII., 10.00–20.00

Kaj mlade spodbudi, da postanejo prostovoljci in kaj jih motivira, da to ostajajo? Prostovoljstvo in aktiviranje za boljše življenje posameznika ali širše družbe pogosto postane način življenja.

Enajst zgodb bomo spoznali na devetih plakatih. Raznovrstnih in pisanih. Tako kot je prostovoljstvo samo.

Prostovoljske zgodbe je pripravila Mateja Pačnik , oblikoval jih je Dejan Minič, pod mentorstvom Tjaše Arko.

 

 

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – festival športnih aktivnosti

Organizator: Jernej Lorbek

Športni sklop GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI je namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Vsak dan vam ponujamo izposojo športnih rekvizitov za igranje badmintona, odbojke, namiznega tenisa, metanja na koš, skakanja s kolebnico, metanja frizbija in vortexa, hojo s hoduljami … Spoznajte se z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu (plazenje, lazenje, plezanje, različni poskoki, prevali …). Program dopolnjujejo predstavitve različnih športnih organizacij in enkratni dogodki ( otroški tek, iskanje skritega zaklada … ).

Ne zamudite letošnjih novosti: TRIM STEZI, ki je namenjena ogrevanju pred športno vadbo in za razvoj motoričnih sposobnosti, in prestavitvi pasjih vragolij, ki bodo pritegnile tudi vašega najboljšega prijatelja.

 

PREDSTAVITVE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ

21. VI.–5. VII., 16.00–20.00

V popoldanskem času bodo športne organizacije poskrbele za predstavitev različnih športnih disciplin, v katerih se boste lahko preizkusili. Predstavili bodo športe z žogo (košarka, odbojka, namizni tenis, ameriški nogomet …), borilne veščine, ki skrbijo za krepitev telesa in duha, obiskovalci se boste lahko preizkusili na veslaških simulatorjih in v streljanju z lokom, poskrbljeno bo za vragolije na tleh in v zraku (gimnastika, žongliranje …) ter za plesne, ritmične in navijaške veščine, vadba z lastno težo pa zagotavlja pozitiven učinek na telo.

Vsak dan je v izvedbi U1Fun mogoče spoznati tudi enega novejših športov – slackline. Preizkusimo ravnotežje!

Košarkarski klub Maribor Messer, K2 taekwondo klub Maribor, Športno društvo Maribor Generals, Rekreacijsko – ustvarjalno društvo Eleja, Športno društvo Center Maribor, TO BI d.o.o., Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija, Klub japonskega mečevanja Maribor, Športno društvo Oziris, Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor, Vulcano Models-Slimmer Wellness Clubs, Železničarski namiznoteniški klub Maribor, Klub dupleških mažoretk, ZM Volley Family – Odbojkarska šola PPM, Društvo za krepitev telesa, uma in duha, Tao In, Lokostrelski klub Maribor, Svet invalidov mestne občine Maribor

  

 

IGRAJ SE Z MANO

28. VI.–30. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Predstavitev in možnost uporabe prilagojenih koles in vozičkov za otroke s posebnimi potrebami in invalide. Prikaz namiznega tenisa na vozičku z možnostjo preizkušanja igranja na vozičku. Na praktičen način boste lahko spoznali igrici šah za slepe in Človek ne jezi se za slepe. Istočasno bodo potekale športne aktivnosti v bližnjem Domu invalidskih društev Maribor, kjer se boste lahko pomerili z invalidi v ruskem kegljanju, balinanju in še čem.

 

RAZVAJALNICE

Organizatorka: Staša Grilc

Na vse mislimo. Mlajši in starejši, a še vedno otroci po srcu, lahko sprostite svoje telo in napolnite duha v naših kotičkih po napornih dnevih, v pričakovanju zasluženega oddiha. Privoščite si sproščujočo masažo, prepustite se bioenergiji. V previjalnici pa lahko med vikendi tudi previjete in nahranite svojega malčka.

Letos lahko spoznate zdravljenjem s ponovno povezavo (reconnection) in se udeležite delavnice »Ravnovesje telesa, duha in uma«.

Ooommmmm …

 

RAJSKI ODDIH

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Prepustite telo veščim prstom izučenih maserjev in spoznajte najrazličnejše tehnike masaž. Kitajska, shiatsu, ayurvedska, tuina, športna, klasična, refleksna, terapevtska, aroma, regenerativna masaža, masaža s tibetanskimi posodami in gong meditacije – svojemu telesu in umu privoščite prepotrebno sprostitev. Preverili boste lahko tudi vsebnost maščob v vašem telesu.

Refleksoterapija in masaže Sun Chi, Gaja Klas, Sebatijan Geč, Shiatsu ekipa, Medicinsko estetski center Perfect Body

 

PRENOS BIOENERGIJE PO POSTOPKU ZDENKA DOMANČIĆA

21. VI.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00 

Prenos bioenergije spodbuja imunski sistem, izboljšuje pretok krvi po telesu, zmanjšuje bolečine in težave ter prispeva k okrevanju. Podvržete se mu lahko poskusno ali resno (4 zaporedne dni). Stranski učinek: čudenje.

Gregor Hrovatin

 

ZDRAVLJENJE S PONOVNO POVEZAVO – RECONNECTION

21. VI.–6. VII., 16.00–20.00

Zdravljenje s ponovno povezavo (Reconnective Healing) je proces uravnovešanja, kar omogoča zdravljenje na telesni, čustveni, duhovni in mentalni ravni. Zdravljenje pomeni povezavo z Univerzumom, ki ve kaj potrebujemo in s pomočjo frekvenc odstranjujemo blokade, ki omejujejo zdravo delovanje telesa. Uskladite se z zdravilnimi frekvencami kozmične energije in dovolite, da se ponovno vrnete v ravnovesje.

Klavdija Lešnik

 

PRI SUHI PLENIČKI

28. VI.–30. VI. In 5. VII.–6. VII., 10.00–13.00 in 16.00–20.00

Odrešite svojega malčka polne pleničke, v miru ga nahranite in pocrkljajte. Izmenjajte svoje izkušnje o negovanju, hranjenju, odraščanju vaših malčkov in malčic.

Združenje Vis Feminea, Zizaobjemi.me

 

DELAVNICA »RAVNOVESJE TELESA, DUHA IN UMA«

29.VI., 10.00–11.00 in 18.00–19.00 ter 6.VII., 10.00–11.00

Pridružite se nam na predstavitvi delavnice, kjer boste spoznali praktične metode in vaje za lažje premagovanje stresnih situacij, krepitev intuicije, ljubezni do sebe, izboljšanje koncentracije, spomina, vztrajnosti in osredotočenja, upočasnitev procesa staranja telesa in obraza, krepitev imunskega sistema in odpravljanje marsikaterih zdravstvenih težav. Tako boste lažje dosegli zastavljene cilje in želene življenjske spremembe.

Predhodne prijave na delavnico zbiramo v Info točki Art kampa.

Sabina Kramberger v sodelovanju z BODIFIT

 

SIMPL KIDZ FRČOPARK

Obišči Frčopark in se preizkusi v družbi SIMPL KIDZ bande! Prelevi se v neustrašnega pilota in dokaži, da je telefon v varnih rokah! Vsakega junaka čaka darilo, lahko pa boš sodeloval tudi v posebni nagradni igri in si prislužil paket SIMPL KIDZ. Vabimo te tudi na zabavno družinsko fotografiranje.
Igra je primerna za vse nadobudneže med 9. in 12. letom, s seboj pa pripeljite tudi starše. Več na www.simobil.si/simplkidz


ARTINFO – informacijska točka

21. VI.–6. VII., 10.00–20.30

Na info točki vam je poleg prijaznega svetovanja in obveščanja na voljo tudi prva pomoč za manjše in večje nezgode. Tu mogoče ponovno najdete izgubljene predmete ter kupite Lento – vstopnico za Festival Lent, oddate pokvarjene, odslužene igrače, likovne potrebščine, odpadno embalažo, stara oblačila in kose tekstila ali se osvežite s kozarcem hladne vode.

Zavod MARS Maribor Staša Grilc, Nadja Emeršič, Saša Dravčbaher

 

INFO TOČKA EPM MARIBOR 2013

»PRINESI – ODNESI ZA OBNOVO IGRAL V MESTNI OBČINI MARIBOR« je sklop Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, v okviru katerega zbiramo različne predmete. Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in prinese tisto, kar sam ne potrebuje več, morda pa bo s tem naredil veselje komu drugemu. Zbiramo oblačila in modne dodatke, šolske potrebščine, otroške dodatke ter hišne pripomočke in dekoracijo. Kdor bo na naši INFO točki »PRINESI-ODNESI« našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel 0,50 EUR ali po želji več in s tem prispeval za obnovo igral v Mestni občini Maribor.

● EPM – Špela Debenjak, Martina Rauter, Sara Sorger, Doroteja Zager, Pedro Rodrigues, Kristina Rešek

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Udeležba v vseh programih Art kampa poteka na lastno odgovornost.

 
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK
 
 
PROGRAM
PO DNEVIH
21.6.   petek22.6.   sobota23.6.   nedelja24.6.   ponedeljek25.6.   torek26.6.   sreda27.6.   četrtek28.6.   petek29.6.   sobota30.6.   nedelja1.7.   ponedeljek2.7.   torek3.7.   sreda4.7.   četrtek5.7.   petek6.7.   sobota
PROGRAM
PO PRIZORIŠČIH
Center mestaDvorana UnionGlavni oder na DraviGlavni trg Jurčkov oderMestni parkMladinin oderOder Art kampOder Park doživetijSladoLentSlomškov trg Sodni stolp
Stari radio JazzlentStari radio KomedijaTrg Leona ŠtukljaTrg svobode Večerov oderVetrinjski dvorŠportUlično gledališčeSpremljevalne prireditveŽiva dvorišča
INFORMACIJEProdaja vstopnicPrizoriščaPrenočiščaParkiranjeKontakt
NOVICEFOTOVSTOPNICECenik vstopnicLentaDnevnaNakup vstopnicDruga obvestila
© 2013 Narodni dom   |   Vse pravice pridržane   |   Izvedba: AGENDA Open Systems
MediaClinic